repairlaptops4u.com

Home > Hard Disk > Primary Master Hard Disk Error Press F1 To Resume

Primary Master Hard Disk Error Press F1 To Resume

Contents

Operating Systems ▼ Windows 10 Windows 8 Windows 7 Windows XP See More... Join the community here. I've never had a problem using Acronis in the past either.The only version of Window 7 that I have is the upgrade version that's why I used the recovery disk. After completion, Set your first boot device as CD\DVD drive --> Place the burned disk in the CD\DVD drive --> Save the BIOS settings and exist from BIOS. weblink

is it i should buy a new hard disk? Windows 98 Inteva Pentium 3 450 mhz Thanks again ron derenzo, Aug 14, 2003 #3 ~Candy~ Retired Administrator Joined: Jan 27, 2001 Messages: 103,706 How did you set the new Figure : Hard Disk Test Click Start Hard Drive Test. After I do this the pc will boot. this content

Primary Master Hard Disk Error Press F1 To Resume

Is there a way to get me to D as the primary? Assuming you "See" the drive, the firsrt thing you need to do is find out if there is anything already on it. There are a couple of things to try, but first you need to determine just what the problem is.

I had also installed an additional drive in this machine a while back and NEVER used it. Such opinions may not be accurate and they are to be used at your own risk. Detected!Click to expand... Primary Hard Disk Error I tried and tried with boot disks and rescue and recovery disks to get this to work but to no avail.

Continued thanks rd ron derenzo, Aug 14, 2003 #6 ~Candy~ Retired Administrator Joined: Jan 27, 2001 Messages: 103,706 Well, you may have set the new drive up with the overlay Primary Master Hard Disk Error Press Del To Resume Even if I use a Linux boot CD, the OS won't load. I recommend the BIOS method myself. Just hit enter.

Everytime i turn on my computer it show me the message Primary Master Hard Disk Error, although i put a window xp cd to reboot it... 6th Master Hard Disk Error Modify your browser's settings to allow Javascript to execute. does it matter? In this case, with the grinding noise in evidence, I would say that this sounds like an internal mechanical failure.

Primary Master Hard Disk Error Press Del To Resume

The corresponding causes could be: read/write head crash, actuator arm failure, spindle motor crash, disk controller problems, firmware corruption or electronic issues. you can try this out I've ruled out a physical hard drive error and now I'm at a dead end. Primary Master Hard Disk Error Press F1 To Resume pls... What Does Primary Master Hard Disk Error Mean Software ▼ Security and Virus Office Software PC Gaming See More...

WONDERFUL GUIDANCE>>>>>THANK YOU SO MUCH ron derenzo, Aug 15, 2003 #14 raybro Joined: Apr 26, 2003 Messages: 5,834 Within the confines and scope of tech forums, IT DON"T GET BETTER have a peek at these guys Go to the hard drive mfr's site and download their utilities and test your drive. Diodorus Siculus 06:58 24 Jan 07 By the way, it could be the cable that has failed / come loose. If this error message is displayed, do the following: Make an immediate backup of all important data and files. Secondary Master Hard Disk Error Press F1 To Resume

If there is any way to fix this I would be happy to hear from you. I have Search and Destory and it found nothing I ran scandisk and it completed I dont think I have 3rd party partitioning software. Well it is possible to change the hdd's pcb with an identical one and get the drive going again. http://repairlaptops4u.com/hard-disk/hard-disk-error-windows-7.html I assume I will leave the old drive alone, and not delete it or its content, for a while, but I am happy as hell that I can be back on

But sometimes, system prompts that it can't recognize the IDE hard drive as it has failed. 4th Master Hard Disk Error Feb 13, 2015 #7 (You must log in or sign up to reply here.) Show Ignored Content Similar Topics Press F1 to resume Feb 20, 2015 Hard Disk Boot Failure Insert Any other suggestions?

Changing the boot drive is pretty simple, but you must first get a good copy process to get the OS on the slave drive.

Are there multiple partitions showing there for that drive?Post the brand and model of your computer. Here's one that should do the job http://support.wdc.com/download/ Download "Data LifGuard v10.0". Just right click on the drive icon and select format. How To Fix Primary Master Hard Disk Error Contact HP If the Hard Drive Test displays an error message and a failure ID code, contact HP using the Contact Support tab at the top of this screen.

Join over 733,556 other people just like you! ed-0 07:08 24 Jan 07 Enter the bois and check that all the IDE channels are on auto detect. it still can go into windows, n i can't reinstall the windows too... this content No, create an account now.

rodriguez 14:48 25 Jan 07 If you have a spare hard disk that you can try, put that in before you buy a new one just to make sure. Candy asked a good question. Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. If backup is unavailable or faulty, Data Recovery service can serve the purpose of optimum recovery.o If bad cabling is the issue, user can replace the faulty cables with new ones.About

raybro, Aug 14, 2003 #5 ron derenzo Thread Starter Joined: Feb 17, 2002 Messages: 116 When I was trying to figure this out last night, I did get an error message A lot less complicated once you understand it.

© Copyright 2017 repairlaptops4u.com. All rights reserved.